SAMSUN / CANİK - Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi

TARİHÇEMİZ

Okulumuz Haziran 2005 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından Yeni Samsun Anadolu Lisesi adıyla Yeni Samsun Lisesi´nin binasında eğitim ve öğretime başlamıştır. 18 Kasım 2005 tarihinde Canik ilçesinde yeni bir okul binasının bitirilmesi ile yeni yerine taşınmış ve eğitim öğretime devam etmektedir. Okul isimlerinin birbirine yakın olması ve okulun Canik bölgesine taşınmasından dolayı 15 Ocak 2006 tarihinde binayı yaptıran İMKB’nin de adı kullanılarak CANİK İMKB ANADOLU LİSESİ adını almıştır.

Okulumuzda normal eğitim ve öğretim uygulanmaktadır. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında toplam 30 tane şube bulunmaktadır. Okulumuzda 1 tane Okul Müdürü, 2 tane Müdür Yardımcısı bulunmaktadır. Okulumuzda 7 TDE, 9 Matematik, 3 Fizik,3 Kimya, 3 Biyoloji, 5 Tarih,    3 Coğrafya,7 İngilizce, 3 Almanca,1 Felsefe, 3 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 2 Rehber öğretmen,1 Bilişim Teknolojileri, 2 Beden Eğitimi,2 Resim,1 Müzik,2 Okul Öncesi öğretmeni görev yapmaktadır.

Binamız doğalgazlı kalorifer sistemi ile ısınmaktadır. Ayrıca doğalgaz dönüşümü de bulunmaktadır. Aydınlatmamız okul içi ve bahçe için yeterlidir. Ayrıca elektrik kesintilerinde çıkışları ve  düşük lambaları bulunmaktadır. Fizik, Kimya, Biyoloji laboratuarlarımız mevcut olup bakanlığımızın gönderdiği araç ve gereçler bulunmaktadır.1 adet Bilgi Teknolojisi sınıfımız, anasınıfımız, resim ve müzik odalarımız bulunmaktadır. Her branşa ait teknoloji ile donatılmış zümre odalarımız, spor odamız, kütüphanemiz, satranç odamız, etüt odamız, edebiyat odamız, 1 adet öğretmenler odamız bulunmaktadır. Sınıflarımızın tümünde akıllı tahta kurulmuş olup Fatih Projesi sistemi ile teknoloji derslerimizde kullanılmaktadır. Okulumuz toplam 6872,99 metrekare alana kurulmuş olup 1413,4 metrekare okul binası yapılmış olup geri kalan 5459,59 metrekare bahçe olarak düzenlenmiştir. Bahçemizde 200 civarında çiçek ve ağaç bulunmaktadır.

Yayın: 01.12.2012 - Güncelleme: 23.10.2023 13:32 - Görüntülenme: 22209